wat gaat de tijd snel..
Blijf op de hoogte en volg Elise
25 Februari 2013 | Ierland, Limerick
De afgelopen 2.5 week waren druk, super gezellig en vol met nieuwe ervaringen. Zoals veel van jullie al weten geniet ik volop van alle lieve en leuke mensen die ik heb ontmoet en geniet ik ook vooral van alle feestje en het uitgaan! Ik heb in zo'n korte tijd al zoveel mensen goed leren kennen, ongelofelijk. Een soort van nieuwe familie kun je het wel noemen, een heel internationale familie.
Een hoogtepunt qua uitgaan was toch wel afgelopen woensdag. We zijn met een hele groep naar een 'Paint Glow Party' geweest. De naam zegt het al, een feestje waar je overgoten wordt met verf. Ik heb werkelijk waar nog nooit zoiets meegemaakt en het was echt fan-tas-tisch! De muziek, de atmosfeer, de mensen en natuurlijk de verf maakte het heel speciaal. Iedereen zag er geweldig uit met al die kleuren verf, uitgelekte make up en doorweekte kapsels! Echt ontzettend gaaf!
Daarnaast word ik regelmatig lastig gevallen met vragen over de afwezigheid van foto's van de omgeving of van mij hard aan de studie. Mensen:
Ja, ik ga elke week 4 dagen naar school (heb tot nu toe nog geen les gemist!).
Ja, ik doe mijn huiswerk braaf.
Maar nee, van die erg interessante momenten heb ik tot nu toe geen foto's gemaakt! Die komen nog!
School bevalt nog steeds prima en ik heb het goed naar m'n zin. Mijn docenten zijn ontzettend aardig en behulpzaam en als ik er niet uitkom staan ze open voor al mijn vragen. Alle lesstof staat online en ik kan dus alles later nog eens doornemen, mocht het te snel gegaan zijn. Over een aantal weken moet ik mijn eerst essay/verslag inleveren en ik moet toegeven, dat vind ik wel spannend! Aan de ene kant omdat ik er tegenop zie om een verslag in het Engels te moeten schrijven, want het is af en toe toch nog even puzzelen met woorden en zinsopbouw. Maar dat verbeterd met de dag! Aan de andere kant vind ik het spannend omdat ik wil streven naar een zo goed mogelijk resultaat. Nou zijn er gelukkig genoeg mensen om mij heen die mij kunnen helpen, dus dat stelt me gerust.
Verder leer ik mijn klasgenoten stapje voor stapje beter kennen. Het is wat lastig, want je ziet elkaar maar een aantal uur per week. En die uren zijn gevuld met lesstof, gesprekken, discussies etc. Daarnaast volg ik één eerste jaars vak, 2 tweede jaars vakken en 2 derde/vierde jaars vakken. Het is dus niet zo dat ik elke les met dezelfde klas in een lokaal zit, af en toe best lastig!
Vrijdag ben ik op mijn eerste excursie geweest met de tweede jaars studenten naar Clara Bog, een moeras. Tijdens deze excursie heb ik een aantal studenten beter leren kennen en dat was ontzettend leuk! Ze waren erg geinteresseerd in het Nederlandse onderwijssysteem en over mijn leven tot nu toe in Limerick. Ook van het moeras heb ik géén foto's, helaas mensen! Het was een grauwe, koude en grijze dag en zoveel was er helaas niet te zien. Voor foto's verwijs ik jullie door naar google.nl!
Ja, dit waren de hoogtepunten van de afgelopen weken ongeveer. Bedankt voor alle leuke reacties op de verslagen, foto's op facebook en de berichtjes via sms/mail/whatsapp etc.
Heel veel liefs uit het, vandaag zo, zonnige Ierland!
25 Februari 2013 - 22:01
Mama En Papa:
Hoi lieve dochter,
We spreken je twee keer per week op Skype en zijn dan ook al aardig op de hoogte van het leventje wat je daar leidt. Toch is het grappig om iedere keer je verhaal op schrift te lezen. Dus ook deze keer hebben we het met een glimlach gelezen. We hopen eind maart een kijkje daar te komen nemen. Mocht dit niet lukken dan kom je waarschijnlijk een paar daagjes thuis. Ook dat is niet verkeerd. We hopen dat je naast je geweldige gezellige leven aldaar ook de studie wel serieus neemt. We zijn uiteraard super trots op je maar kijken wel uit naar het moment dat we je echt weer even in onze armen kunnen sluiten. Dus lieve Lot doe je best en hopelijk tot gauw!
Liefs papa en mama. -
26 Februari 2013 - 17:48
Dirk Ter Steege:
Hoi Elise.
Bedankt voor het verhaal.
Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt met andere studenten.
Met oma gaat het goed, zij loopt met 2 krukken en binnenkort met 1.
Het weer thuis zijn bevalt haar en mij ontzerttend goed.
Een lekkere pakkert van
Oma en mij
en tot een volgend verhaal. -
04 Maart 2013 - 21:16
Marian:
Hoi Elise
Wat weer een geweldig leuk reisverslag. Hoef niet aan je te vragen of je het naar je zin hebt.
Want dat is wel duidelijk. Zo enthousiast als je schrijft. Volgens mij heb je de tijd van je leven daar in Ierland. En ondanks het vertier ook nog tijd voor studie!
Nou meisje heel veel succes met studie en party times.
Zie het wel weer als je wat hebt geschreven.
Liefs uit Duiven -
27 Maart 2013 - 22:17
Simone Groeneveld:
Een grijs grauw moeras, dat klinkt als een geweldige excursie. Gelukkig waren er leuke mensen mee. Natuurlijk vind ik het goed om te lezen dat je tot nu toe 100% aanwezig bent geweest en je huiswerk bijhoudt. Ben benieuwd naar het cijfer van je essay. Je neemt dat paint glow feest wel heel sportief op, ik weet niet wat ik ervan zou vinden als iemand een pot verf over mijn kleding zou gooien. Maar ik kan me voorstellen dat het er met Blacklights mooi uitziet.