Waar moet ik beginnen.. - Reisverslag uit Limerick, Ierland van Elise Wichers - WaarBenJij.nu Waar moet ik beginnen.. - Reisverslag uit Limerick, Ierland van Elise Wichers - WaarBenJij.nu

Waar moet ik beginnen..

Blijf op de hoogte en volg Elise

06 Februari 2013 | Ierland, Limerick

Ik heb het de laatste twee weken ontzettend druk en super gezellig gehad. Laat ik maar gewoon beginnen bij de het begin..

Donderdag de 24ste van januari heb ik mijn eerste bezoek gebracht aan het Mary Immaculate College (ook wel MIC of Mary I). Er moesten, natuurlijk, eerst wat administratieve zaken geregeld worden en er moest een foto gemaakt worden voor onze schoolpas. Ik zal jullie het resultaat van die fotoshoot besparen! 's avonds had ik met een aantal andere internationale mensen afgesproken om wat te gaan drinken bij mensen thuis om zo wat mensen te leren kennen! Was super gezellig!

De vrijdag begon vroeg, om 9 uur moesten we ons melden bij de receptie van Mary I. Spannend maar super leuk om al de internationale studenten eindelijk te ontmoeten. We werden vervolgens in groepen opgedeeld en kregen een rondleiding door de school om zo de school alvast wat beter te leren kennen. Onze 'gids', één van de studenten, heeft ons in een recordtempo door de school heen geleidt met als gevolg dat ik maandag alsnog tientallen mensen moest vragen waar ik moest zijn!

Die vrijdagavond was er voor alle Erasmus studenten een feest georganiseerd in een pub, genaamd Stables. Vooraf hebben we met een grote groep eerst bij elkaar gezeten en lekker wat drankjes genuttigd! Om 11 uur stond de taxi klaar die ons naar de feestlocatie bracht. Het was in één woord: awesome (super). De muziek, de mensen en de hele sfeer was super! Ik heb het onwijs naar m'n zin gehad!

De volgende twee dagen, zaterdag en zondag, heb ik weinig gedaan. We hebben met een grote groep een aantal films gekeken. Erg ontspannend! Daarnaast heb ik zondag ook mijn huisgenoten leren kennen! 2 jongens en 1 meisje, alle drie uit Ierland! Het klikte meteen! En en en, de verwarming deed het ook weer in het weekend, heerlijk!

Na een geweldig weekend begon het die maandag allemaal in het echt! Omdat ik nog niet zeker was welke vakken is precies wilde volgen ben ik in de eerste week naar alle aardrijkskundige vakken geweest om mij te oriënteren. Veel leuke en nieuwe mensen, docenten en studenten ontmoet in deze week.Verder heb ik in deze week veel tijd doorgebracht met de andere internationale studenten, zowel op school, bij mensen thuis en in de pub! Trouwens, de vakken die ik heb gekozen zijn de volgende:
- Human Geography
- The Irish Cultural Landscape
- Biogeography
- Geography of the Developing World
- Urbanisation, Urban geography and Planning

Donderdagavond ben ik naar een pub geweest, O'Dwyers. Daar wordt dus elke donderdag avond live muziek gespeeld door een aantal studenten van Mary I. Mocht je zelf een bijdrage willen leveren dan kan dat ook! Een echt bruin café, heerlijk! Daar zal ik denk ik meerdere donderdagavonden doorbrengen, gok ik zo!

Vrijdagavond was er door een aantal studenten een Pub Crawl (kroegentocht) georganiseerd in Limerick om zo de stad beter te leren kennen. Door het doen van een aantal kennismakingsspellen heb ik veel mensen beter leren kennen en weet ik nu waar ik de beste pubs van Limerick kan vinden, een super informatieve avond dus!

Verder heb ik het afgelopen weekend veel tijd met mijn huisgenoten doorgebracht om ze zo wat beter te leren kennen etc.

Goed, dit was een korte samenvatting van de afgelopen twee weken. Ik vermaak me super, heb onwijs veel leuke mensen leren kennen en vind de vakken die ik heb gekozen super interessant!

Kortom, ik heb zin in de komende periode!
Heel veel liefs uit het (regenachtige en) mooie Ierland!

• 06 Februari 2013 - 22:15

Gerrit En Jolanda Van De Maat:

Hallo Elise

Vanuit Rijssen even een reactie op je leuke verslag over de dagelijkse dingen. Zo te lezen heb je het prima naar je zin. Ben je al gewend aan de Ierse drank en de taal? Gisteren hebben we via de telefoon nog contact gehad met Peter. Ook met hem gaat het goed. Hij heeft het alleen iets warmer dan wij. Ongeveer 25 graden en dat wordt alleen maar meer.
    Veel liefs vanaf de Meerkoet.

Gerrit en Jolanda

• 06 Februari 2013 - 22:59

Een Wichertje:

Ha die lotje,

zo te lezen heb je geen valse start gemaakt, lekker genoten en veel mede studenten ontmoet.

Goed te horen en te lezen dat de studie ook positief gestart is.

we spreken elkaar later weer,

tot skypes en veel plezier op school en ....

liefs je pappie..;-))

• 07 Februari 2013 - 00:31

Sanne:

Vanavond hebben we al even geskyped, maar toch nog even een reactie op je leuke verslag.
    Ben blij dat je een super vervanger hebt gevonden voor de donderdagavond borrel in de Poot. haha.

Slaap lekker en tot van het weekend op skype!

• 07 Februari 2013 - 17:53

Opa:

Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt.
    Oma komt morgen weer helemaal thuis.
    Hiep, hiep, hoera van
    Oma en opa.

• 08 Februari 2013 - 09:49

Renee:

Tof dat je, je daar zo vermaakt! Had ook niet anders verwacht, hihi,
    En idd Sanne heeft gelijk, een goede vervanger voor de Poot heb je dus al!
    Mis me niet te erg en tot snel een x

liefs

• 09 Februari 2013 - 09:45

Simone Groeneveld:

Je verblijf klinkt helemaal Iers, er worden erg veel dingen georganiseerd die met een pub te maken hebben. Het woordje "crawl" doet ook het ergste vermoeden. Goed om nieuwe mensen te leren kennen, en gelukkig ben je ook goed bezig met serieuze zaken. Wat een goed idee om alle vakken te volgen in de eerste week, zodat je een goede keuze kunt maken.

Wijken de vakken die je noemt hierboven erg af van je LA? In dat geval moeten we een nieuwe opstellen, c.q. de oude aanpassen. Heb je dit ook met je SLB-er overlegd, zodat z/hij kan kijken of er niet teveel overlap is met je reguliere programma?

Goed weekend en succes weer aankomende week.

• 11 Februari 2013 - 16:44

Marian:

Hoi Elise

Wat weer een super leuk verhaal van je belevenissen in het mooie en natte Ierland.
    Wat ik zoal begrijp en lees heb je het super naar je zin en heb je zowel op uitgaansgebied als op studiegebied je draai prima gevonden. Vindt het echt stoer van je dat je dit in je uppie weer doet. Ook erg fijn dat je met je huisgenoten de klik hebt. Is toch erg belangrijk om je lekker te voelen ook in woonomgeving. Nou meisje heel veel succes en kijk uit naar je volgende verhaal.
    Liefs Marian